اگزما یک بیماری التهابی پوستی است. همچنین به عنوان درماتیت آتوپیک شناخته می شود، می تواند باعث سوزش، خارش و تاول شود. همچنین می تواند باعث شود لکه های پوستی چرمی به مرور زمان ظاهر شوند.
اگزما در کودکان کمتر از 2 سال شایع است، اما همچنین می تواند در کودکان و بزرگسالان نیز تأثیر بگذارد. محرکهای ارثی و محیطی ممکن است در توسعه شرایط نقش داشته باشند ، اما علت آن به روشنی قابل درک نیست. بسیاری از کودکان در معرض اگزما قرار دارند و در بزرگسالان تعداد کمی از آنها رخ می دهد.
تحقیقات نشان می دهد اگر مادر در صورت مصرف پروبیوتیک ها و جلوگیری از نوشیدن شیر گاو در دوران بارداری، احتمال ابتلا به اگزما در نوزاد ممکن است کمتر باشد. نوزادانی که به طور انحصاری در سه ماه اول زندگی خود شیر می خورند نیز احتمال ابتلا به اگزما را ندارند.
بسیاری از افرادی که اگزما دارند نیز به آلرژی غذایی تشخیص داده می شوند. با این حال ، همه متفاوت هستند و کشف نیازهای غذایی شخصی شما برای به حداقل رساندن مسائل مربوط به آلرژی و اگزما مهم است. همه افراد با غذاهای ذکر شده در زیر مشکلی نخواهند داشت ، اما آلرژی غذایی مشترک در ارتباط با اگزما شامل موارد زیر است:
– شیر گاو
– تخم مرغ
– محصولات سویا
– گلوتن
– آجیل
– ماهی
– صدف
به نظر نمی رسد که خوردن برخی غذاها باعث اگزما شود، اگر چه در شرایطی که وجود داشته باشد ممکن است باعث شعله ور شدن شود. حفظ یک رژیم مناسب برای اگزما برای مدیریت وضعیت کلی مهم است. هر کس واکنش های یکسانی را نشان نمی دهد و یا به همان غذاها دچار شعله ور شدن نمی شود.
در زیر لیستی از غذاهای حاوی خواصی وجود دارد که ممکن است به کاهش شعله ور شدن اگزما کمک کند ، اما آشنایی با بدن و اینکه چه غذاهایی برای شما به صورت جداگانه مفید است ، مهم است.
آیا غذاهای خاصی وجود دارد که باید بخورم؟
خوردن غذاهای ضد التهاب ممکن است به کاهش یا کاهش علائم اگزما کمک کند. این شامل:
– ماهی چرب
ممکن است با خوردن ماهی های چرب مانند سالمون و شاه ماهی، بتوانید علائم خود را کاهش دهید. روغن ماهی حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است که ضد التهاب هستند. همچنین ممکن است مصرف مکمل امگا 3 را در نظر بگیرید.
غذاهای حاوی کوئرستین
کوئرستین یک فلاونوئید گیاهی است. این کمک می کند تا بسیاری از گل ها، میوه ها و سبزیجات رنگ غنی خود را داشته باشند. همچنین یک آنتی اکسیدان و آنتی هیستامین قدرتمند است. این بدان معنی است که می تواند التهاب و همچنین سطح هیستامین در بدن شما را کاهش دهد.
غذاهای سرشار از کوئرستین شامل موارد زیر است:
– سیب
– بلوبری
– گیلاس
– کلم بروکلی
– اسفناج
– کلاله
غذاهای حاوی پروبیوتیک
غذاهای پروبیوتیک ، مانند ماست ، حاوی باکتری زنده هستند که به حمایت از سیستم ایمنی قوی کمک می کنند. این ممکن است به کاهش شعله ور شدن یا واکنشهای آلرژیک کمک کند.
غذاهای غنی از پروبیوتیک شامل موارد زیر است:
– نان ترش
– سوپ میسو
– ترشی طبیعی که تخمیر می شود
– پنیرهای نرم مانند گودا
– نعناع غیرمترقبه
– کفیر
آیا غذاهایی وجود دارد که باید آنها را محدود کنم یا از آنها پرهیز کنم؟
آنچه می خورید ممکن است به طور مستقیم باعث اگزما نشود، اما می تواند باعث افزایش علائم شود. این مسئله به ویژه در مورد خوردن غذایی که حساسیت دارید یا به آن حساس هستید، صادق است.
آلرژی های غذایی رایج شامل موارد زیر است:
– محصولات لبنی
– تخم مرغ
– سویا
– آجیل
غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و مواد مصنوعی نیز ممکن است علائم را تشدید کنند. این شامل غذاهای پر چربی مانند مارگارین ، غذاهای فرآوری شده و غذای سریع است. غذاهای پر قند نیز ممکن است باعث بروز اگزما شود. شکر باعث افزایش سن انسولین می شود که می تواند منجر به التهاب شود.
مواردی که معمولاً قند زیادی دارند شامل موارد زیر است:
– کیک ها
– برخی از نوشیدنی های قهوه
– مقداری سدیم
– برخی اسموتی ها
– مواد غذایی سریع مانند همبرگر
آیا برنامه غذایی خاصی وجود دارد که می توانم دنبال کنم؟
یک رژیم اگزما یک اندازه وجود ندارد ، اگرچه خوردن یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ممکن است به کاهش علائم کمک کند. برخی از برنامه های غذایی مبتنی بر اصولی است که ممکن است در کاهش علائم خود مفید واقع شوید:
رژیم غذایی مدیترانه ای برای اگزما
– میوه ها
– سبزیجات
– ماهی
– چربی های سالم مانند روغن زیتون
– همچنین شامل شراب قرمز است که حاوی کوئرستین است.
دسرهای قندی و گوشت قرمز را می توان در مقادیر بسیار کم و یا اصلاً در این رژیم غذایی میل نکرد.
رژیم ضد التهابی
این برنامه غذایی متمرکز بر از بین بردن غذاهایی است که باعث افزایش التهاب و خوردن غذاهای سرشار از فیبر می شوند. این امر تأکید جدی بر موارد زیر دارد:
– میوه ها
– سبزیجات
– غلات کامل
– چربی های سالم مانند روغن زیتون
– ماهی ، که از نظر اسیدهای چرب امگا 3 بسیار سرشار است
– غذاهای فرآوری شده شیمیایی در این برنامه غذایی لحاظ نمی شوند.
درمورد رژیم های رژیمی و دفع کننده چیست؟
رژیم های رژیمی و رفع کننده دو رژیم غذایی دیگر هستند که ممکن است بخواهید در نظر بگیرید. رژیم دیسیدروتیک مخصوصاً برای مبتلایان به اگزما dyshidrotic است. رژیم غذایی حذف ممکن است به کسانی که نمی دانند محرک اگزما آنها چیست کمک کند.
رژیم دیشیدروتیک
اگزما دیشیدروتیک با تاول های ریز روی دست و پاها مشخص می شود. مانند سایر اشکال اگزما ، علت آن ناشناخته است. آلرژن ها ، از جمله آلرژن های غذایی ، ممکن است بر شعله ور شدن تأثیر بگذارد.
نیکل و کبالت ممکن است علائم اگزما دیسیدروتیک را تشدید کند. رژیم دیسیدروتیک شامل اجتناب از غذاهایی است که حاوی این عناصر برای کاهش شیوع بیماری هستند.
نیکل و کبالت را می توان در موارد زیر یافت:
– گندم کامل
– غلات کامل
– چاودار
– جو دو سر
– کاکائو
– پودر خمیرمایه
– محصولات سویا
– میوه های خشک شده
– نخود
– مواد غذایی کنسرو شده
غذاهای پر ویتامین C می توانند به کاهش جذب این عناصر کمک کنند ، بنابراین خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه نیز ممکن است کمک کند. این شامل:
– فلفل دلمه ای
– کلاله
– پرتقال ها
– توت فرنگی
– گل کلم
– آناناس
– انبه
رژیم از بین بردن
رژیم غذایی خود حذف است برای افرادی که آلرژی غذایی تشخیص داده اند توصیه می شود. اگر مطمئن نیستید که اگزما شما چه عاملی ایجاد می کند ، تلاش برای کاهش رژیم غذایی ممکن است باعث کاهش یا افزایش شعله ور شود.
در خارج از آنچه می خورید ، محرکهای زیادی برای اگزما وجود دارد ، از جمله استرس ، محصولات موضعی و محیط زیست. این ممکن است تعیین آنچه باعث شیوع شما می شود دشوارتر کند.
اگر می خواهید رژیم از بین بردن را امتحان کنید ، حداقل با گذشت سه روز غذاهای خاص یا گروه های غذایی را از آنچه می خورید شروع کنید تا ببینید که آیا فرار شما فرو می رود یا خیر. برای کسب بهترین نتیجه ، سعی کنید یک گروه خاص از مواد غذایی یا مواد غذایی را همزمان حذف کنید.